FAQ

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over Ruler. Voor specifieke vragen kunt u met ons contact opnemen via 020 416 54 03.

Voor wie is Ruler?

Ruler is voor financiële ondernemingen die vergunningsplichtig zijn en als zodanig onder toezicht van DNB en AFM vallen.

Wat doet Ruler?

Ruler stelt u in staat om op een gestructureerde en overzichtelijke manier de voor u relevante wet- en regelgeving in kaart te brengen. Gerubriceerd naar thema’s en onderwerpen opgenomen in gestandaardiseerde profielen of een voor u op maat gemaakt profiel. Ruler stuurt u een alert als wet- en regelgeving binnen uw profiel wijzigt. Waarover u een alert wilt ontvangen kunt u ook zelf instellen.

Hoe actueel is Ruler?

Ruler houdt u dagelijks op de hoogte van nieuws uit verschillende nieuwsbronnen zoals Nederlandse en Europese toezichthouders, brancheorganisaties en relevante gerechtelijke uitspraken. Maandelijks kijkt Ruler of er wijzigingen zijn in wet- en regelgeving.

Hoe toegankelijk is Ruler?

Ruler is een online applicatie die u overal kunt benaderen. Dus zowel op uw desktop, laptop, tablet als smartphone. Ruler kan op verschillende manieren worden afgenomen door uw organisatie. Volledig online of geïnstalleerd binnen uw eigen ICT omgeving. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Welke wetten zijn in Ruler opgenomen?

  • EU Verordeningen en richtlijnen (CRD IV, MiFIR, UCITS, AIFMD, AIFMR, MiFIDII, EMIR, PSD, Solvency II etc.)
  • Wetten en besluiten (Wft, Wwft, sanctiewet, pensioenwet, BW, Wbp, Bpr, Bgfo, vrijstellingsbesluiten, etc.)
  • Regelingen en leidraden (RBB, Rib/wtt, leidraden AFM, richtsnoeren Europese toezichthouders, Regulatory Technical Standards, beleidsregels DNB, Nrgfo, Ur Wwft etc.)

Hoe veilig is Ruler?

Standaard werkt Ruler met een login gebaseerd op een gebruikersnaam en een wachtwoord. De site van Ruler heeft een beveiligingscertificaat (Thawte), u werkt dan ook via  de https-site van Ruler. Eventueel kunt u als extra beveiliging naast gebruikersnaam en wachtwoord ook gebruik maken van bijvoorbeeld een TIN-code of een token. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Welke partijen zitten achter Ruler?

Ruler maakt gebruik van de kennis van Charco & Dique, specialisten op gebied van financiële toezichtswetten en de toepassing daarvan binnen organisaties. Ruler werkt voor de infrastructuur samen met Webbeat.

Wat zijn de kosten voor Ruler?

Ruler werkt op basis van abonnementen. Standaard biedt Ruler toegang voor twee gebruikers. Additioneel betaalt u een vast bedrag per extra gebruiker. De hoogte van het abonnement is afhankelijk van het profiel dat u afneemt. Neem contact met ons op voor een prijsplan voor uw organisatie.

Meer weten?

Ruler is overzichtelijk, duidelijk en toegankelijk. Het biedt u alle voordelen van een online applicatie, zoals een slimme zoekfunctie, alerts als wetten en regels binnen uw profiel wijzigen en rapporten om op elk moment te zien waar uw organisatie staat. Altijd en overal. Met Ruler heeft de wet voor u geen verrassingen meer! Neem contact met ons op als u wilt weten wat Ruler voor uw organisatie kan betekenen.